Някои правила за изграждане на зимни градини

Зимните градини са мечта за много хора. Това е удоволствие, което позволява и в студените зимни дни човек да се намира сред любимите си цветя, да си поговори с приятели, да превърни дома си в истински зелен оазис. Когато вече сте взели решение за какво точно ще използвате този свой оазис, е добре да се съобразите с някои най-общи правила.

Необходимо е правилно да изберете мястото, на което ще разположите тази своя красива конструкция. Тя може да бъде разположена от всяка страна на вашето жилище: изток, запад, север, юг. Зимните градини разположени на север бързо ще се затоплят, но още по-бързо ще отдават топлината. Именно по тази причина заради бързата загуба на топлината системата за отопление в конструкциите, разположени на север, трябва да е бъде с много високо качество и обмислена до последния детайл.

Южно разположената конструкция бързо се затопля и отлично запазва топлината – това е голям плюс за студеното време на годината. Лятото обаче растенията ще се нагряват постоянно, което налага да се изгради система за вентилация – това вече е минус. Освен това растенията ще имат нужда от често поливане, което не е подходящо за някои видове.

В разположените конструкции на западната част на постройката топлината ще се запазва достатъчно дълго, но през летните дни това предимство се превръща в недостатък, защото има голяма вероятност от прегряване на растенията. В зимните градини разположени на източната част на жилището, може да се създадат идеални условия за отглеждане на растенията. Те ще бъдат достатъчно огрявани от слънчевите лъчи, но няма да се прегреят.

Когато се избира място за разполагането на зимните градини е необходимо да се има предвид и конструкцията на самото жилище. Зимните конструкции може да са прикрепени към сградата, а може да са и самостоятелни постройки. Независимо от разнообразието и привлекателните форми на отделно строящите се постройки, все по-чето тези конструкции се прикрепят към жилището. Те изпълняват не само практическа, но и естетическа функция, ефективно украсяват екстериора и интериор на жилищата.

Освен това именно зимните градини, разположени в съседство до някоя от стените на жилището, се считат за най-сполучливия вариант от гледна точка на техническата безопасност.

Абонамент

Абонирайте се за да получавате новини на e-mail-а си.

Comments are closed.