Пречистване на организма с био продукти

Пречистване на организма

Пречистване на организма

Напоследък  проблемите за пречистване на организма заемат все по-голямо място в борбата за  здрав дух  в здраво тяло, ако използваме разпространеният лозунг от близкото минало. Не, че преди не се е налагало пречистване на организма, но тогавашният човек е бил по-близо до природата, живота му е бил по-спокоен,   живеел е някак по-природосъобразно.

Но нека да се спрем накратко на проблема с пречистването на организма. Нашият организъм може да се претовари в резултат от много фактори – например крайните продукти от обмяната на веществата. Това се получава след боледуване, ако има недостиг на витамини, голямо физическо натоварване, както и при запек, или когато сме прекалили с месо и мазнини (особено при хранителен маратон през празниците.). Претоварване на организма може да се дължи на употребата изключително на суха храна и недостиг на приетите течности, което затруднява работата на бъбреците.

Освен от преяждане, можем да  се сдобием с токсини и при  жестоки диети, когато разпадането на  подкожните мазнини се получават токсини. Последните  освен, че убиват организма притежават и отвратителен дъх, което пък определя и лошият дъх в устата.

И за да се премахнат токсините, необходимо е  да се изведат от организма крайните продукти на обмена на веществата, като за тая цел се активира дейността  на кожата, черен дроб, бъбреци, бели дробове и храносмилателният тракт.

Един много елементарен, но ефектен начин за прочистване е изпиването на чаша топла вода непосредствено след ставане от сън. Но чешмяната вода не е за препоръчване. Подходяща вода е минералната, не газирана. Добро попадение е планинска, изворна вода.  Ако все пак се налага да ползваме чешмяна вода нека поне да е минала през подходящ филтър.

Друг начин е лечебен масаж  с пчелен мед по специална методика.  Но за това може би е необходим „SPA” център. Там ще ви предложат водни процедури с вода от Мъртво море, лимфен дренаж за кръвообращението и отстраняващ излишната вода, специални маски подходящи диети, поемането на пречистващи чайове. Друг начин са пречистващи вани със сол  (извличат токсините през кожата), с клонки от иглолистни дървета (или съответен екстракт от аптеките), или комбиниране на двата метода.

Пречистващ ефект имат водни процедури с  овесени трици, царевица, пшеница, сива глина.

За пречистване може да се използват овесена каша (настойка, или отвара). Друг начин  е използването на минерална, обогатена с кислород вода, вместо сапун, използване на специални диети, билкови метлички. За тази цел могат да се използват цветове от лайка, листа касис, ягоди, червени боровинки, репей, брезови пъпки, стръкове и плодове копър, стръкове мечо грозде, невен. Естествено че те трябва да се използват след консултация с фито терапевт. За успешно прочистване на организма е желателно намаляването на месо и месни продукти и увеличаването за тяхна сметка на плодове и зеленчуци. Но употребата на  последните може да доведе до сериозни проблеми, тъй като притежават свойството да натрупват нитрати. Но това може лесно да се избегне чрез  елементарни манипулации – например премахване  опашката на морковите, външните листа и кочана на бялото главесто зеле, дръжките на всички зелено листни  зеленчуци, обелване на краставиците.

Многото препарати и добавки към храните, които масово се рекламират  използвайте след консултации със съответните специалисти и фито терапевти за да си нямате непредвидими здравни проблеми!…

Абонамент

Абонирайте се за да получавате новини на e-mail-а си.

Comments are closed.