Повечето хора вече са се сблъсквали с проблема акне

Има ли митове за появата на акне и защо подходящата козметика може да бъде нашето спасение?

Козметика за лице против акнеПовечето хора вече са се сблъсквали с проблема акне. Всички знаем, колко неприятно е чувството от неговата поява. Вероятно повечето търсим лекарство, което да ни избави веднъж завинаги от него, но за съжаление такова все още не е открито. Много са факторите, които могат да предизвикат поява на акне. Най-лесният начин да го избегнем е с правилния избор на подходяща козметика за лице и добрата грижа за кожата.

Има ли митове за появата на акне и защо подходящата козметика може да бъде нашето спасение? Тук е мястото да развенчаем всички митове около акнето.

Повечето хора имат красива и перфектна кожа

Това твърдение е абсолютно невярно. Всяка кожа е различна и ако вие страдате от акне, то друг може да има тъмни петна, черни точки, зачервявания или други проблеми в зоната на лицето. Щастливците запазили перфектната „бебешка“ кожа са наистина малко. С правилната козметика за лице, грижа и ежедневно внимание, вие можете да постигнете наистина добри резултати. В днешно време козметиката, която отговаря на нуждите на всеки тип кожа може да постигне чудеса.

Акнето е по твоя вина

Това не може да бъде напълно вярно. Знаем, че акнето може да бъде предизвикано от различни храни и напитки като мазно, сладко и газирано, но за неговата поява са виновни и други фактори. Това, което не зависи от теб са настъпващите хормонални проблеми в тялото. През пубертета акнето се появява именно поради тази причина. За да намалите появата на акне не подценявайте действието на различните серии козметика за акнетична кожа. Тя съдържа ценни съставки, които контролират и балансират прекомерното отделяне на себум, който води до появата на акне.
Акнето може да се появи от стрес, замърсена околна среда, хормонална терапия, не добра хигиена на лицето, бактерии и други.

Директното излагане на слънце ще предотврати появата на акне

Това е още едно невярно твърдение. Освен да изгорите лицето си и да си навлечете по-големи неприятности друго няма да постигнете. Продължителното излагане на слънце, може да предизвика появата на малки обриви, червени петна и дори нещо много по-страшно, а именно рак на кожата.
За да се радвате на слънчевите бани безпроблемно, не забравяйте да използвате подходяща слънцезащитна козметика за лице. Нанасяйте толкова често, колкото е отбелязано на опаковката и след всяко влизане във водата.

Акнето е сезонно

Някои хора твърдят, че акнето се появява през лятото. В медицината това категорично се отхвърля. Няма определен сезон, когато акнето да бъде изразено по-активно. В действителност, ако имате мазна кожа топлината може да предизвика появата на себум, който спомага образуването на акне, но това е съвсем контролируем процес и той зависи изцяло от вас. Достатъчно е да използвате почистваща козметика за мазна кожа поне два пъти на ден, най-често това се прави сутрин и вече преди сън.

Добра и ефикасна козметика за лице на световни производители, която отговаря на нуждите при акнетична кожа можете да намерите тук: http://www.ivis.bg/козметика/грижа-за-лицето/почистващи-продукти/

Повечето хора вече са се сблъсквали с проблема акне

Абонамент

Абонирайте се за да получавате новини на e-mail-а си.

Comments are closed.