Йога Ваканция

yogaПрез отпуските – лятна и зимна можете да съчетаете рекреативния /възстановяващ силите/ туризъм с йога практиките. Летният сезон е времето когато се подготвяме за новия работен ритъм и се нуждаем от пълно отпускане и релакс.

Световна тенденция е организирането на йога ваканции в селски райони отдалечени от големия град. Тези места са едно бягство от шума и замърсяването. Там имаме чудесна възможност да медитираме и практикуваме йога. Ароматът на сено може да ни накара да се отпуснем.

Ние ще ви предоставим режим, при който сутрин като станете след лека закуска ще се занимаваме два часа с йога и медитация.  Имаме две йога практики на ден. След това следват разходки и запознаване със забележителностите на ваканционните локации.

Заповядайте в Casale in Lunigiana /селска къща в Луниждана/ в Тоскана.  Тя се намира в подножието на Алпите. Тук дори от въздуха се усеща връзката и хармонията със вселената.

Вилата е средище на йога практикуващите от цял свят.

Това е традиционен и гостоприемен италиански дом. Тук можете да се чувствате като гости на сърдечния и любезен персонал.

Вилата използва зеленчуци собствено производство. Те са произведени съобразно изискванията на биологичното земеделие. Билките и подправките също се берат направо от градината.

Предлага се традиционна италианска кухня съобразена с храненето според  Аюрведа  т.е повече вегетарианско хранене. Предлагаме закуска, обяд и вечеря. Средиземноморската кухня е най-здравословната в света,  даже когато се използва месо. Италианците са с най-ниско тегло от европейските народи. Дори в магазина се предлага биологично земеделие. Избирайки това меню в края на ваканцията Вие може да намалите  телесната си маса.

През целия ден можете да се наслаждавате на прекрасната и живописна гледка от вилата.

Наблизо има две реки, водопад и горичка. Тази природа е прекрасна предпоставка за съчетаване на йога практики с разходки на чист въздух.

Тук се намират някои праисторически селища като Вилафранка и Понтремоли. Там са намерени древни стилизирани статуи на плодородието. Това са образи на жената майка, която ражда всички в природата. Мястото е енергийно заредено и това са знаели праисторическите обитатели на местността. Открити са следи от култ към слънцето. Някои от тези артефакти са разположени в музей.

Особено подходящо за медитация е мястото около водопада в гората. Природната картина е като сбъднат сън. Естественият звук на водата води до релакс и отпускане на тялото и душата

Организираме екскурзии до близките тоскански градчета. Най-големият град  до вилата е Милано. А най- близкият с излаз на море е Ла Специя.

Ще почувствате прилив на енергия и бодрост още със събуждането си сутрин. Когато се завърнете у дома ще имате неимоверни сили да започнете новия работен сезон на есен.

Друга дестинация за йога ваканция е автентичен френски замък Chateau L’Isle Marie /Замъкът от острова Мари/ от северозападната част на страната – Нормандия. Разположението му е удобно за организиране на екскурзии до остров Джърси и Англия.

Освен за йога ваканция, замъкът е подходящ и за романтично прекарване на времето.

Архитектурата на имението и околностите е готическа и предразполага към мистика и замечтаност.

Замъкът е с богата история.  Родът на собствениците произлиза от брат по оръжие на Уилям Завоевателя – първия крал на съвременна  Англия. Техният дом е преживял превратностите на времето – войни, революции и кризи.

Местността, която го заобикаля е природен парк и е много подходяща за медитация и разходки.

Тук могат да се видят и снимат диви животни, като сърнички катерички, зайци и др. Също така парка около замъка е естествено място където се събират птиците за миграция. Срещат се професионалисти и любители орнитолози, които наблюдават птиците.

Този отдалечен от големия град замък е прекрасен за йога ваканция. Всяка стая носи отпечатъка на времето и предразполага към релакс и спокойствие. Ще бъдете посрещнати като истински благородници.

След йога ваканция вие ще започнете новия есенен сезон по съвършено различен, по-добър начин.

Абонамент

Абонирайте се за да получавате новини на e-mail-а си.

Comments are closed.